flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Восьмого ААС взяли участь у семінарі по управлінню міграцією

21 вересня 2023, 11:21

3 11 по 14 вересня 2023 року в місті Ужгород відбувся семінар на тему «Організація та здійснення адміністративно-юрисдикційної діяльності органами Державної прикордонної служби України». Захід був присвячений обговоренню особливостей нагляду за додержанням законів при застосуванні органами Державної прикордонної служби України заходів примусового характеру та реалізації правозастосовних повноважень під час здійснення адміністративного провадження. Учасниками заходу були суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, судді Восьмого ААС, представники Державної прикордонної служби України, Державної міграційної служби України, Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони, а також представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Судді Восьмого ААС Василь Гуляк та Руслан Кухтей долучились до фахової дискусії. Зокрема, суддя Василь Гуляк виступив з доповіддю на тему «Особливості апеляційного розгляду адміністративних справ про затримання іноземців та осіб без громадянства», під час якої розкрив питання які стосувалися:

- законодавчого регулювання процесу розгляду адміністративними судами справ про затримання іноземців та осіб без громадянства;

- принципів та основ національного законодавства у сфері регулювання затримання іноземців та осіб без громадянства;

- застосування норм міжнародного права та практики Європейського суду з прав людини під час розгляду судами справ про затримання іноземців та осіб без громадянства.

Також під час свого виступу Василь Гуляк навів статистику і тенденції розгляду справ суддями Восьмого ААС, і окремо зупинився на причинах скасування та зміни судових рішень судів першої інстанції Восьмим ААС.

Семінар організували спільно Адміністрація Державної прикордонної служби та Державна міграційна служба України за підтримки Уряду Австралії (Australian Government).