flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Восьмого ААС пройшли тренінг з пожежної безпеки

02 жовтня 2023, 11:02

29 вересня 2023 року на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності для працівників апарату Восьмого ААС було проведено тренінг з пожежної безпеки.

Спільно із керівником апарату суду Сергієм Пашковським працівники взяли участь у циклі теоретично-практичних занять з правил пожежної безпеки, зокрема щодо системи протипожежного захисту та пожежної автоматики, первинних засобів пожежогасіння, евакуації людей з приміщень, послідовності виконання аварійно-рятувальних робіт, а також працівників було безпосередньо залучено до гасіння модельних вогнищ вогнегасниками.

Захід відкрив проректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності з навчальної та методичної роботи Дмитро Чалий. Лекторами навчань були старший викладач кафедри наглядово-профілактичної діяльності та пожежної автоматики, підполковник служби цивільного захисту Інна Оношко; заступник начальника кафедри спеціально-рятувальної підготовки та фізичного виховання, полковник служби цивільного захисту Андрій Петренко; заступник начальника кафедри експлуатації транспортних засобів та пожежно-рятувальної техніки, к.т.н., доцент, майор служби цивільного захисту Андрій Домінік; доцент кафедри ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Олександр Воробйов; начальник навчальної пожежно-рятувальної частини, підполковник служби цивільного захисту Роман Головачевський; начальник Навчально-наукового інституту післядипломної освіти, к.п.н., полковник служби цивільного захисту Володимир Слободяник.

Пожежна безпека повинна забезпечуватися шляхом проведення організаційних заходів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат у разі їх виникнення, створення умов для успішного гасіння пожеж. З цією метою та за допомогою лекторів працівники апарату суду отримали знання з правил пожежної безпеки, правил поведінки під час пожежі, обговорили первинні засоби пожежогасіння, порядок їх застосування, а також дізналися, як своєчасно забезпечити безпечну евакуацію людей з палаючих приміщень.

Окрім теоретичного матеріалу, працівники апарату суду ознайомились з унікальною навчально-методичною базою Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та спробували свої сили у гасінні модельних вогнищ первинними засобами пожежогасіння різного типу.

Колектив Восьмого ААС висловлює подяку Львівському державному університету безпеки життєдіяльності за ґрунтовні та пізнавальні навчання.