flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Восьмого ААС пройшли підготовку для підтримання кваліфікації

10 жовтня 2023, 17:06

Упродовж минулого тижня, з 2 по 6 жовтня 2023 року, судді Восьмого ААС взяли участь у підготовці для підтримання кваліфікації суддів апеляційних адміністративних судів, яку проводила Національна школа суддів України у режимі онлайн.

Учасниками підготовки були судді Восьмого ААС – Оксана Гінда, Ігор Запотічний, Володимир Качмар, Степан Нос, Ігор Обрізко, Наталія Судова-Хомюк та Романа Хобор.

Під час навчання судді поглибили свої знання у питаннях щодо пільг та звільнення сторін від сплати судового збору, витрат пов’язаних з розглядом адміністративної справи, ознайомились з основними правилами наголошування фахової (юридичної) лексики і термінології.

Також судді взяли участь у двох новорозроблених тренінгах: «Закон України «Про адміністративну процедуру» та його вплив на здійснення адміністративного судочинства” і “Підстави відкриття зразкової справи. Формування та реалізація зразкової справи в судовій практиці”.

Крім того, ознайомилися з актуальними рішеннями в адміністративному судочинстві та практикою Європейського суду з прав людини, а також з підставами притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Підготовка суддів для підтримання кваліфікації – це запорука професійного розвитку та один із способів удосконалення умінь і навичок судді, що безумовно сприяє якості та ефективності здійснення судочинства. Обов’язок кожного судді не рідше одного разу на три роки проходити підготовку для підтримання кваліфікації в Національній школі суддів України передбачено статтею 89 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».