flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Восьмого ААС взяв участь у засіданні Вченої ради юридичного факультету ЛНУ ім. І.Франка

12 жовтня 2023, 15:31

10 жовтня 2023 року голова Восьмого ААС взяв участь у засіданні Вченої ради юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, яке було приурочене відзначенню Дня юриста.

Декан юридичного факультету Володимир Бурдін звернувся з вітальним словом до членів Вченої ради, викладачів, студентів та запрошених гостей, в якому особливу увагу приділив посиленню співпраці між ключовими стейкхолдерами, викладачами і студентами задля злагодженої підготовки майбутніх кваліфікованих фахівців у галузі права.

Під час свого виступу Олег Заверуха зазначив, що за час багаторічної співпраці між Восьмим ААС та юридичним факультетом ЛНУ ім. Івана Франка створено стійке та плідне партнерство, під час якого було зреалізовано чимало спільних ініціатив – конференцій, круглих столів, семінарів, науково-практичних обговорень, а також інших інформаційно-просвітницьких заходів юридичного спрямування, в основі яких був закладений обмін досвідом між суддівською, факультетською та студентською спільнотами.

Голова суду наголосив на тому, що Восьмий ААС є беззаперечно зацікавленим стейкхолдером у продовженні відносин з юридичним факультетом. З цією метою суд неодноразово акредитував освітньо-професійні програми зі спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти за освітніми ступенями у ЛНУ ім. Івана Франка, щороку забезпечує проходження студентами практики, як складової частини навчального процесу, залишається незмінним співорганізатором Всеукраїнських судових дебатів з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка, завдання якого безпосередньо спрямовані на вивчення студентами особливостей судочинства, а також заохочує юних правників юридичного факультету відвідувати ознайомчі екскурсії та Дні відкритих дверей у суді.

О. Заверуха зазначив, що Восьмий ААС вбачає свою особливу місію, як стейкхолдера, у тому, аби не тільки бути потенційним перспективним роботодавцем для майбутніх юристів, але й формувати у молоді позитивне ставлення до суду, покращувати розуміння та довіру до системи правосуддя.

Також учасники засідання Вченої ради взяли участь у відкритті пам’ятної дошки Євгену Коновальцю – випускнику юридичного факультету та Музею історії юридичного факультету Львівського університету, де, насамперед, зібрана інформація про життєвий шлях видатних випускників юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка.