flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Восьмого ААС провів зустріч зі студентами юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка

02 листопада 2023, 14:25

Звертаючись з вітальним словом до викладачів та студентів юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, голова суду висловив слова вдячності керівництву юридичного факультету та кафедри адміністративного та фінансового права за запрошення виступити перед студентською та викладацькою спільнотами, наголосив на багаторічній співпраці та партнерстві між Восьмим ААС та юридичним факультетом ЛНУ ім. Івана Франка, які сприяють у реалізації спільних ініціатив – конференцій, круглих столів, семінарів, науково-практичних обговорень, а також інших інформаційно-просвітницьких заходів юридичного спрямування, в основі яких закладений обмін досвідом між суддівською, факультетською та студентською спільнотами.

В ході свого виступу голова суду розкрив питання, які стосувалися:

- формування та розвитку адміністративної юстиції в Україні, і у місті Львові зокрема;

- основних завдань та функцій адміністративного судочинства, компетенції адміністративних судів;

- організаційної діяльності Восьмого ААС;

- впровадження сучасних інформаційних технологій в суді;

- управління апаратом суду та донесенням інформації про діяльність суду до широкого кола громадськості;

- співпраці Восьмого ААС із органами судової влади Польщі та Німеччини, міжнародними організаціями, фондами та програмами.

Крім того, у своїй лекції Олег Заверуха звернув окрему увагу на здійсненні судочинства Восьмим ААС в умовах воєнного стану, який з початку повномасштабного вторгнення на території України безперебійно забезпечує судовий захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб’єктів владних повноважень шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення спорів у сфері публічно-правових відносин. Доповідач зазначив, що судом було гарантовано передбачені процесуальним законодавством способи доступу до правосуддя та використано засоби належного інформування учасників процесу про стан розгляду справ у період воєнного стану.

Надалі спілкування зі студентами відбувалося у формі конструктивного діалогу, під час якого студенти отримали відповіді на запитання які їх цікавили, а на завершення Олег Заверуха запросив студентів проходити у Восьмому ААС навчальну і виробничу практики, стажування, а також в майбутньому долучатися до колективу Восьмого ААС.

Довідково: 11 липня 2023 року між Восьмим ААС та Львівським національним університетом імені Івана Франка було укладено Меморандум про партнерство та співпрацю. Метою цього Меморандуму є консолідація зусиль Восьмого ААС та Університету, які будуть спрямовані на ефективну співпрацю та обмін інформацією і досвідом, здійснення науково-дослідної та практичної діяльності у правозастосуванні та судочинстві, підвищення довіри до судової системи, підвищення ефективності освітнього процесу, підтримка активних та ініціативних студентів, а також надання їм допомоги у здобутті ґрунтовної освіти, практичних навичок та підвищення рівня професійної підготовки.

Більше про укладення Меморандуму Ви можете прочитати на сайті суду за покликанням: https://8aa.court.gov.ua/sud4857/pres-centr/news/1449638/