flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Укладено меморандум про партнерство та співпрацю з Воєводським адміністративним судом Варшави

27 листопада 2023, 09:01

24 листопада 2023 року в приміщенні Восьмого апеляційного адміністративного суду укладено Меморандум про партнерство та співпрацю між Восьмим апеляційним адміністративним судом та Воєводським адміністративним судом Варшави (Республіка Польща).

У підписанні документа взяли участь голова Восьмого ААС Олег Заверуха та голова Воєводського адміністративного суду Варшави Войцех Мазур. Також під час підписання Меморандуму були присутні – суддя Фінансової палати Вищого адміністративного суду Республіки Польща Кшиштоф Вінярскі, заступник голови Восьмого ААС Віталій Затолочний та керівник апарату Восьмого ААС Сергій Пашковський.

Підписання Меморандуму дозволить консолідувати зусилля для ефективної співпраці та обміну інформацією і досвідом роботи між двома судами.

Зокрема, співпраця між установами передбачатиме обмін досвідом роботи і знаннями стосовно актуальних питань правосуддя; розробку та втілення спільних наукових та практичних проектів; організацію взаємних візитів представників судів з метою вивчення практичного досвіду діяльності судових органів України та Польщі, а також взаємний обмін рішеннями, висновками, ухвалами, матеріалами правового характеру, науковими та експертними дослідженнями, тощо.

Довідково: Воєводський адміністративний суд Варшави – суд першої інстанції, який розглядає скарги на рішення та постанови органів державної влади, які розташовані у Мазовецькому воєводстві. Розпочав свою процесуальну діяльність з 01 січня 2004 року.

Суд складається з восьми відділів - перший (управління державним і комунальним майном; соціальна допомога); другий (праця; житлові справи; військова служба; питання зайнятості та безробіття; захист персональних даних; питання публічної інформації ); третій (податкові зобов’язання); четвертий (водне господарство; охорона навколишнього природного середовища; сільське та лісове господарство; експропріація); п’ятий (цінова політика; охорона здоров'я; житлові питання); шостий (будівництво; транспорт; енергетика); сьомий (культура; релігія; мистецтво); восьмий філіальний у м. Радом.