flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інституційний візит студентів-правників Львівського університету до Восьмого ААС

20 грудня 2023, 16:00

18 грудня 2023 року студенти Львівського національного університету імені Івана Франка відвідали з ознайомчим візитом Восьмий ААС, який для них було організовано Львівським осередком Ліги студентів Асоціації правників України.

Студенти під час свого візиту до суду дізналися від помічника голови суду Руслана Костюка про історію суду та Восьмого апеляційного адміністративного округу, про категорії справ, які відносяться до юрисдикції адміністративних судів, а також про особливості організації роботи суду в умовах воєнного стану.

Учасники візиту зустрілися з начальником відділу документального забезпечення-канцелярія Кірою Стельмах та начальником відділу забезпечення роботи першої судової палати Оксаною Андруневчин, від яких студенти дізналися про роботу даних відділів «зсередини», як виглядає адміністративна справа та ознайомилися з документами, з яких вона складається.

Найбільший інтерес у майбутніх правників викликала зустріч з суддею Оксаною Мікулою, яка розповіла студентам про процес добору та призначення на посаду судді в Україні, а також поділилася своїм кар’єрним шляхом до посади судді. Також студенти отримали від судді цінні поради, які допоможуть успішно реалізувати себе в обраній професії та отримали відповіді на питання, які їх цікавили.

На завершення екскурсії студенти прослухали лекцію «Суддівська мантія, як символ судової влади» та відвідали один із залів судових засідань, де ознайомилися з порядком проведення судового засідання, в тому числі і в режимі відеоконференцзв’язку, а також дізналися про функціонал «Електронного суду».

Приємно, що студенти залишали суд з гарними враженнями, наповненими позитивними емоціями та новими знаннями. У свою чергу, Восьмий ААС висловлює вдячність студентам за активність і зацікавленість роботою суду.

Нагадаємо, проведення інформаційно-просвітницьких заходів для молоді здійснюється з метою реалізації Комунікаційної стратегії Восьмого апеляційного адміністративного суду і, зокрема, Плану комунікаційних заходів Восьмого апеляційного адміністративного суду на 2023 рік, а також в рамках Меморандуму про партнерство та співпрацю між Восьмим АС та ЛНУ ім. Івана Франка.

Довідково: Ліга студентів Асоціації правників України – це молодіжна організація, що вже понад десять років функціонує на просторах України та об’єднує перспективну й амбітну молодь для руйнування всіх стереотипів щодо сучасної юриспруденції.

Метою Ліги студентів АПУ є виведення на юридичний ринок справжніх молодих фахівців в сфері права, котрі вибрали свою професію не тільки розумом, а й серцем.