flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася міжнародна науково-практична конференція присвячена сучасним викликам у податковій системі України

18 квітня 2024, 16:44

16 квітня 2024 року голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха взяв участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Податкова система: сучасні виклики», присвяченої 220-річчю Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та 30-річчю видання першого в Україні підручника «Податкове право».

До дискусії були залучені судді, науковці, викладачі, представники судових, а також інших органів державної влади, а співорганізаторами цього заходу виступили Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого та Асоціація фінансового права України.

В ході конференції ключові дискусії між учасниками розгорталися навколо перспектив правової оптимізації структури вітчизняної податкової системи, податкових процедур, як напряму подальшого розвитку податкового права, доктринальних підходів визначення податкового обов’язку, інноваційних методик викладання правового регулювання оподаткування малого та середнього бізнесу, а також проблемних питань дискреційних повноважень органів контролю.

Олег Заверуха виступив з доповіддю на тему «Правові доктрини у податкових спорах: особливості, мета та завдання», під час якої проаналізував значення та роль правових доктрин в податкових спорах у сучасному контексті розвитку суспільних і правових відносин, їхні особливості та завдання.

Серед іншого наголосив на тому, що застосування правових доктрин під час вирішення податкових спорів повинно доповнювати «суддівський арсенал елементів внутрішнього переконання» при прийнятті судових рішень та підвищувати правозастосовну ефективність.