flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні правники відвідали Восьмий ААС

22 листопада 2018, 18:19

Сьогодні Восьмий ААС з радістю прийняв у своїх стінах учнів 10-го класу Львівської правничої гімназії. Гімназисти з величезним ентузіазмом сприйняли можливість побувати у суді, та зокрема, бути присутніми на судових засіданнях і поспілкуватися з працівниками апарату суду та суддями.

Екскурсію судом для учнів провела помічник судді Зоряна Поворозник, яка з задоволенням розповіла багато про організацію роботи суду, особливості адміністративного процесу, стадії судового розгляду, категорії справ, які розглядаються апеляційними адміністративними судами, а також відповіла на поставлені запитання.

Відвідування суду традиційно розпочалось із ознайомлення з роботою громадської приймальні та служби судової охорони, після чого пройшли до відділу реєстрації та документального забезпечення – канцелярії, а потім екскурсія судом продовжилася у кабінетах працівників апарату. Учні побували у кабінеті керівника апарату суду, у відділах забезпечення роботи судових палат та відділі статистики та узагальнення судової практики, а  також у кабінетах помічників суддів та самих суддів.

Крім цього, гімназисти побували у залах судових засідань, відвідали судові засідання. Майбутні юристи наочно познайомились з роботою секретаря судового засідання, обов’язками судових розпорядників, повноваженнями суддів під час судового засідання, на практиці побачили специфіку роботи адвоката під час здійснення представництва осіб у суді.

Після офіційної частини зустрічі, дітей запросили на чаювання, під час якого у неформальній обстановці гімназисти поспілкувалися з представниками кожної з професій, які представлені у суді – суддею Оксаною Мікулою, т.в.о. керівника апарату суду Сергієм Пашковським, помічником судді Анною Баранкевич, секретарем судового засідання Христиною Смидюк та судовим розпорядником Юрієм Любашевським.

Зустрічі з молоддю вже стали гарною традицією, що проводиться з метою виховання їх у дусі поваги до права, зміцнення правової культури, формування позитивного ставлення до суду, покращення розуміння та довіри до системи правосуддя. Зазначимо, що відвідування судових засідань молодим поколінням юристів передбачено програмами комунікаційними зв’язків судів із громадськістю.

Восьмий апеляційний адміністративний суд і надалі сприятиме у проведенні подібних заходів, адже наближення суду до представників суспільства є нашою найбільшою комунікаційною метою  в  сучасних умовах реформування судової системи.