flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь в онлайн-зустрічі очільників адміністративних судів

11 липня 2022, 12:59

8 липня 2022 року, в межах Днів адміністративної юстиції України за ініціативи Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду відбулася онлайн-зустріч представників адміністративних судів на тему «Історія, сучасність і майбутнє адміністративних судів». До участі в зустрічі були запрошені Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, голови окружних та апеляційних адміністративних судів.

Голова Восьмого ААС Олег Заверуха взяв участь в обговоренні, виступивши з доповіддю на тему «Адміністративна юстиція у місті Львові: становлення і перспективи».

У своєму виступі голова Восьмого ААС закцентував увагу на основних етапах становлення адміністративної юстиції у місті Львові, окреслив пріоритети в діяльності Восьмого ААС, сучасні виклики та перспективи розвитку.

«Справедливий судовий розгляд, захист людини від свавілля чи некомпетентності державних органів – це серцевина діяльності суду та нашого призначення в будь-які часи. Результати діяльності Восьмого ААС в останні роки свідчать про те, що карантинні обмеження та запровадження на всій території України правового режиму воєнного стану не вплинули на оперативність та ефективність здійснення правосуддя. Цей результат – це симбіоз кількох факторів: високопрофесійного суддівського корпусу та апарату суду; належного рівня організаційного забезпечення діяльності суду та матеріально-технічної бази; формування відповідного морально-психологічного клімату в колективі», – зазначив голова суду.