flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Восьмого ААС відвідав з робочою поїздкою Рівненський ОАС

20 березня 2023, 12:40

17 березня 2023 року голова Восьмого ААС здійснив робочу поїздку до Рівненського ОАС, де взяв участь у зборах суддів, на яких було підбито підсумки роботи суду у 2022 році.

Звіт голови Рівненського ОАС включав питання основних показників роботи суду, судового навантаження, стану та якості здійснення судочинства.

Голова Рівненського ОАС зазначив, що судом у 2022 році розглянуто 52 575 справ та матеріалів, що становить 87 відсотків від загальної кількості справ, які надійшли у звітному періоді.

Голова Восьмого ААС повідомив, що з метою вирівнювання навантаження між суддями Рівненського ОАС Вища рада правосуддя на своєму засіданні 16 березня 2023 року вирішила розпочати процедуру відрядження 4 суддів до Рівненського окружного адміністративного суду, а 17 березня 2023 року вже розпочала таку процедуру.

Крім того, Олег Заверуха зазначив, що у 2022 році Восьмим апеляційним адміністративним судом було переглянуто 1 443 судові рішення прийняті суддями Рівненського ОАС, з яких 1 078 залишено без змін, а 300 скасовано. Наголосив на необхідності дотримання вимог процесуального законодавства, а також врахування правових позицій Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та Великої Палати Верховного Суду.

Також у рамках візиту до Рівненського ОАС очільник Восьмого ААС обговорив з колегами актуальні питання практики застосування норм матеріального та процесуального права, останні законодавчі ініціативи у сфері судоустрою та процесуального законодавства.

Окремо голова Восьмого ААС наголосив на розвитку співпраці між судами округу, адже ефективна комунікація та співпраця в питаннях правозастосування є ключовими напрямками для підвищення якості судочинства у Восьмому апеляційному адміністративному окрузі.

На завершення, Олег Заверуха подякував суддям та працівникам апарату суду за належну організацію роботи та здійснення судочинства в надскладних умовах введеного на усій території України правового режиму воєнного стану.