flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники ознайомилися з роботою Восьмого ААС

04 березня 2024, 16:16

23 лютого 2024 року студенти третьокурсники Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ, а 01 березня 2024 року студенти другокурсники Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» ознайомилися з роботою Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Екскурсію студентам провів помічник голови суду Руслан Костюк. Майбутні правники ознайомилися з особливостями роботи суду в умовах воєнного стану та поспілкувалися з працівниками апарату суду.

Розпочалась екскурсія традиційно із екскурсу в історію будівлі в якій знаходиться суд, історію самого суду, а також Восьмого апеляційного адміністративного округу.

Продовжилась екскурсія у кабінеті відділу документального забезпечення-канцелярія, де начальник відділу Кіра Стельмах та заступник начальника відділу Оксана Говда розповіли про категорії справ, які розглядаються судом, ввели в курс документознавства та ознайомили з функціоналом комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду».

Начальник відділу забезпечення роботи третьої судової палати Наталія Тарнавська та начальник відділу забезпечення роботи другої судової палати Оксана Дембіцька розповіли у чому полягає робота очолюваних ними відділів, при цьому детально зупинились на посадових обов’язках працівників відділів. Також, студенти мали унікальну нагоду погортати адміністративні справи, ознайомитися з їх вмістом, хронологією формування справи та побачити процесуальні документи, в тому числі – судові рішення.

Відвідавши один з залів судових засідань студенти-юристи ознайомилися з процесом проведення судового засідання, дізналися про сторін судового процесу їх права та обов’язки, атрибути судової влади, а також про «ноу-хау» – проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду, так і з власних технічних засобів, а також про функціонал «Електронного суду».

На закінчення екскурсії студенти прослухали лекцію «Суддівська мантія, як символ судової влади», оглянули мантії та нагрудні знати старого та нового зразка та навіть доторкнутися до цих символів судової влади.

Приємно, що студенти залишали суд з гарними враженнями, наповненими позитивними емоціями та новими знаннями. У свою чергу, Восьмий ААС висловлює вдячність студентам за активність і зацікавленість роботою суду.

Нагадаємо, проведення інформаційно-просвітницьких заходів для молоді традиційно здійснюється з метою реалізації Комунікаційної стратегії Восьмого апеляційного адміністративного суду і, зокрема, Плану комунікаційних заходів Восьмого апеляційного адміністративного суду на 2024 рік.

Студенти Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ (23.02.2024)

 

Студенти Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету "Львівська політехніка" (01.03.2024)