flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Восьмого ААС закінчили унікальний курс з міжнародного оподаткування

14 березня 2024, 11:03

8 березня 2024 року завершився унікальний освітній курс для суддів адміністративних судів України: «Стандарти міжнародного оподаткування: імплементація та застосування в Україні», участь в якому взяли судді Восьмого ААС – Віталій Затолочний, Андрій Курилець, Наталія Судова-Хомюк, Романа Хобор та Руслан Шавель.

Програма цього курсу була розроблена спільно міжнародними експертами OECР (Організація економічного співробітництва та розвитку), Верховним Судом, Всеукраїнською Асоціацією адміністративних суддів, експертами Міністерства фінансів України та Офісу підтримки реформ при Міністерстві фінансів України і тривала з жовтня 2022 року до лютого 2024 року.

Загалом, було проведено 18 навчальних сесій в межах 4 модулів, на яких більш ніж 80 слухачів – представників судової гілки влади мали можливість поглибити розуміння та систематизувати знання щодо принципів міжнародного оподаткування, структури та значення міжнародних податкових договорів для оподаткування, правил трансфертного ціноутворення та практичних аспектів обміну інформацією для податкових цілей.

Унікальність цього курсу полягала в аналізі фундаментальних принципів міжнародного оподаткування під керівництвом представників ОЕСР. Завдяки матеріалам курсу і поясненням спікерів – експертів з міжнародного оподаткування, слухачі отримали можливість не лише краще зрозуміти як загальновідомі принципи міжнародного оподаткування застосовуються на практиці, але і побачити особливості, відмінності чи недоліки у їх застосуванні характерні для вітчизняного законодавства.

Ці знання, стануть в нагоді суддям не лише при розгляді окремих податкових спорів, а і з огляду на подальшу уніфікацію підходів та систематизацію судової практики щодо застосування міжнародних податкових стандартів.