flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Восьмому ААС проведено ознайомчу екскурсію для студентів-правників

02 квітня 2024, 09:01

29 березня 2024 року у Восьмому апеляційному адміністративному суді проведено ознайомчу екскурсію для студентів другокурсників юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Помічник голови суду Руслан Костюк ознайомив студентів з історією будівлі в якій знаходиться суд, історією самого суду, а також Восьмого апеляційного адміністративного округу. Також майбутні правники ознайомилися з особливостями роботи суду в умовах введеного на усій території України правового режиму воєнного стану.

Продовжилась екскурсія у кабінеті відділу документального забезпечення-канцелярія, де начальник відділу Кіра Стельмах та головний спеціаліст відділу Уляна Фока розповіли про категорії справ, які розглядаються судом, ввели в курс документознавства та ознайомили з функціоналом комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду» та «Електронного суду».

Начальник відділу забезпечення роботи першої судової палати Оксана Андруневчин розповіла про основні функції очолюваного нею відділу, при цьому детально зупинилась на посадових обов’язках працівників відділів. Також, студенти у відділі забезпечення роботи першої судової палати мали унікальну нагоду погортати адміністративні справи, ознайомитися з їх вмістом, хронологією формування справи та побачити процесуальні документи, в тому числі – судові рішення.

Відвідавши зал судових засідань студенти-правники ознайомилися з процесом проведення судового засідання, дізналися про сторін судового процесу їх права та обов’язки, атрибути судової влади, а також про «ноу-хау» судової системи – проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку, як у приміщенні суду, так і поза його межами, а також про функціонал «Електронного суду».

На закінчення екскурсії студенти прослухали лекцію «Суддівська мантія, як символ судової влади», оглянули мантії та нагрудні знаки старого та нового зразка.

Приємно, що студенти залишали суд з гарними враженнями, наповненими позитивними емоціями та новими знаннями. У свою чергу, Восьмий ААС висловлює вдячність студентам за активність і зацікавленість роботою суду.

Нагадаємо, проведення інформаційно-просвітницьких заходів для молоді традиційно здійснюється з метою реалізації Комунікаційної стратегії Восьмого апеляційного адміністративного суду і, зокрема, Плану комунікаційних заходів Восьмого апеляційного адміністративного суду на 2024 рік.