flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Восьмого ААС Оксана Гінда взяла учать у судовому форумі щодо особливостей роботи судів в умовах воєнного стану

17 квітня 2024, 12:02

13 квітня 2024 року суддя Восьмого апеляційного адміністративного суду Оксана Гінда взяла участь у роботі судового форуму на тему «Здійснення судочинства в умовах воєнного стану», який було організовано Науковим товариством студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Львівського національного університету імені Івана Франка.

Оксана Гінда виступила з презентацією на тему «Окремі аспекти здійснення адміністративного судочинства в умовах воєнного стану».

У своїй доповіді Оксана Гінда ознайомила присутніх зі змінами, які настали в адміністративному судочинстві в умовах запровадження на території України правового режиму воєнного стану та порядком їх застосування в процесі здійснення судочинства Восьмим апеляційним адміністративним судом.

Окрему увагу під час свого виступу суддя акцентувала на особливостях дистанційного розгляду справ у період дії воєнного стану, повідомлення сторін про розгляд справи та судові рішення, застосування інших процесуальних норм в умовах воєнного стану, а також особливостей розгляду нових категорій судових справ таких як – забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб; заборони перетину державного кордону; щодо мобілізації та призову до Збройних сил України; заборони політичних партій.

Крім судді Восьмого ААС Оксани Гінди до загальної дискусії долучились судді Апеляційного суду Львівської області Ярослав Левик та Господарського суду Львівської області Ірина Козак.

Довідково: 11 липня 2023 року між Восьмим апеляційним адміністративним судом та Львівським національним університетом імені Івана Франка було укладено Меморандум про партнерство та співпрацю. Метою цього Меморандуму є консолідація зусиль Восьмого ААС та Університету, які будуть спрямовані на ефективну співпрацю та обмін інформацією і досвідом, здійснення науково-дослідної та практичної діяльності у правозастосуванні та судочинстві, підвищення довіри до судової системи, підвищення ефективності освітнього процесу, підтримка активних та ініціативних студентів, а також надання їм допомоги у здобутті ґрунтовної освіти, практичних навичок та підвищення рівня професійної підготовки.