flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація Восьмого ААС взяла учать у тренінгу з доброчесності для працівників апаратів судів

02 вересня 2024, 11:48

29-30 серпня 2024 року у місті Краків (Республіка Польща) в рамках нідерландсько-українського проекту «Справедлива, прозора і відповідальна система кримінальної юстиції в Україні», метою якого є розбудова гідної довіри та відповідальної судової системи відбувся тренінг з доброчесності для працівників апаратів судів в якому взяла участь делегація Восьмого апеляційного адміністративного суду.

До складу делегації Восьмого ААС увійшли помічник голови суду Руслан Костюк, начальник відділу організаційного забезпечення роботи суду та керівництва суду Софія Гавгун та головний спеціаліст відділу управління персоналом Олена Гайванович.

В основу цього тренінгу було закладено професійний розвиток працівників апаратів українських судів у питаннях доброчесності та суддівської етики, а також обмін досвідом між представниками української та нідерландської суддівської спільноти.

Участь у роботі конференції взяли представники восьми судів України та Вінницького навчального центру Національної школи суддів України, перед якими виступили міжнародні експерти – Естер де Рой, доктор права, очільниця Проєкту, старша суддя окружного суду Амстердама; Філіп Лангброк, почесний професор з відправлення правосуддя і організації судової влади, університет Утрехта, Херман ван Гартен, суддя апеляційного суду Гааги, Куншіта Хуанес, секретар суду Північної Голландії.

Учасники тренінгу під час активної практичної роботи та обміну досвідом ознайомились з особливостями роботи працівників апарату суду в Нідерландах, дізнались про організацію роботи з дотримання доброчесності в нідерландських судах, обговорили роль працівників апарату суду в організації підвищення рівня обізнаності щодо питань доброчесності, а також дискутували на теми моральних дилем, які дозволили глибше зрозуміти проблеми доброчесності.

Візит відбувся за організаційної та фінансової підтримки Центру міжнародної правової співпраці (CILC).

Довідково: Центр міжнародної правової співпраці (CILC) сприяє розвитку верховенства права шляхом ініціювання та реалізації проєктів міжнародної правової співпраці. Центр об’єднує експертів з права різних країн, щоб напрацьовувати рішення для різних проблем у правових системах країн, що розвиваються. Центральний офіс знаходиться в Гаазі, і поточна діяльність Центру охоплює десятки країн, що перебувають на стадії розвитку та перехідної економіки, в Африці, Азії, Центральній та Східній Європі та на Близькому Сході.