flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Восьмого ААС Василь Гуляк взяв учать у тренінгу з застосування міжнародних трудових стандартів у судовій практиці судів України

10 вересня 2024, 12:20

5 – 6 вересня 2024 року суддя Восьмого апеляційного адміністративного суду Василь Гуляк взяв участь у роботі дводенного тренінгу «Застосування міжнародних трудових стандартів у судовій практиці в Україні» для суддів загальних, адміністративних і господарських судів, який було проведено Національною школою суддів України спільно з Міжнародною організацією праці.

Особливістю цього тренінгу стало поєднання викладання міжнародних трудових стандартів, які розробляються та впроваджуються Міжнародною організацією праці та національної судової практики у сфері вирішення спорів про працю. Таке поєднання зроблено з метою поглиблення знань українських суддів у сфері міжнародних трудових стандартів у судовій практиці в Україні при вирішенні трудових спорів та спорів щодо проходження публічної служби, який може бути корисним для України в контексті захисту трудових прав.

Для викладання національної судової практики та проблемних питань при вирішенні спорів про працю було залучено фахову команду викладачів (тренерів) з числа суддів Конституційного Суду України, Верховного Суду, окружних адміністративних судів та місцевих загальних судів, а також суддів Вищого адміністративного суду України у відставці.

Принципами та практикою застосування міжнародних трудових стандартів поділилися представники Міжнародної організації праці – Лео Сіббел, старший спеціаліст із соціального діалогу, трудового права та міжнародних стандартів праці, DWT/CO-Budapest, та Сергій Савчук, національний координатор Офісу Міжнародної організації праці в Україні.

Тренінг проходив з використанням інтерактивних методик навчання, зокрема модерованих дискусій, експрес-опитувань, під час яких учасники та учасниці тренінгу мали можливість перевірити свої знання та навички, ознайомитися з міні-лекціями та долучитись до сесій запитань-відповідей.

Фото надані організаторами