flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Восьмого ААС закупили комплектуючі для 50 FPV дронів

11 вересня 2024, 11:23

Судді Восьмого апеляційного адміністративного суду передали кошти в сумі 255 тис. грн для закупівлі комплектуючих для 50 fpv дронів для потреб 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

Комплектуючі для fpv дронів були закуплені громадською організацією «Благодійний фонд «Золочів відроджений» за кошти суддів Восьмого ААС, зібрані відповідно до запитів військових та з урахуванням потрібних їм технічних характеристик: потужності двигунів, різних типів відео передавачів, корисного навантаження на раму дрона, камер, тощо, та передані для потреб 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

9 вересня 2024 року судді Восьмого ААС отримали подяки від 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади з рук командування бригади за надану допомогу у придбанні комплектуючих для fpv дронів, а також підтримку 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

Українсько-російська війна стає дедалі технологічною і в сучасних бойових умовах на полі бою домінують безпілотні системи, що дають перевагу на полі бою, оскільки вони чітко знаходять ціль, збирають необхідну інформацію про розташування ворога, скидають боєприпаси на ворожі об’єкти, та зберігають життя та здоров’я українських військових.

Довідково:

Зборами суддів Восьмого ААС прийнято рішення щодо щомісячного відрахування частини суддівської винагороди на підтримку Збройних сил України. Станом на 31 серпня 2024 року суддями Восьмого ААС відрахування на Збройні сили України становлять 27 млн. грн.