flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Восьмого ААС Надія Ільчишин взяла участь у судово-практичній конференції

23 вересня 2024, 16:50

20 вересня 2024 року в місті Києві відбулася судово-практична конференція «Забезпечення єдності судової практики у справах, пов’язаних з війною», який був організований Верховним Судом спільно з Програмою підтримки ОБСЄ для України.

До професійної дискусії під час конференції долучилася суддя Восьмого ААС Надія Ільчишин.

Метою цього заходу було обговорення актуальних тенденцій судової практики та окремих проблемних аспектів розгляду справ, пов’язаних з війною, судами всіх юрисдикцій.

Учасниками заходу виступили судді всіх інстанцій та юрисдикцій, науковці, адвокати, представники Офісу Генерального прокурора, приватні виконавці, представники профільних асоціацій.

Під час цієї конференції судді обговорили надзвичайно важливі питання сьогодення, які виникають при розгляді нових категорій справ, пов’язаних з повномасштабною війною (розгляд справ про воєнні злочини, злочини проти національної безпеки, злочини проти встановленого порядку несення військової служби, справ про відшкодування шкоди, завданої військовою агресією РФ (господарська та цивільна юрисдикція), справ щодо соціального захисту ВПО (цивільна юрисдикція), справ щодо грошового забезпечення військовослужбовців і справ про оскарження рішень ТЦК і СП (адміністративна юрисдикція) тощо.