flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Восьмого ААС передали чергову партію FPV-дронів для Збройних Сил України

01 жовтня 2024, 10:17

Судді Восьмого апеляційного адміністративного суду передали для потреб 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила та 77-ї окремої аеромобільної Наддніпрянської бригади fpv дрони, які були закуплені проєктом «Пташки Перемоги» за кошти зібрані в рамках другого благодійного турніру із футзалу серед команд адміністративних судів України.

27 вересня 2024 року керівник Громадської організації «ДОБРО.ДІЙ», яка реалізовує благодійний проєкт «Пташки перемоги» Ігор Дулин та представник 77-ї окремої аеромобільної Наддніпрянської бригади Юрій Нискогуз завітали до Восьмого апеляційного адміністративного суду щоб подякувати суддівському корпусу Восьмого апеляційного адміністративного суду за внесок у підтримку 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила та 77-ї окремої аеромобільної Наддніпрянської бригади.

Судді Восьмого апеляційного адміністративного суду долучились до підтримки вищевказаних бригад через збір, що відбувся під час другого благодійного турніру із футзалу серед команд адміністративних судів України, який пройшов 6 липня 2024 року у спортивному комплексі «Боско-Арена» за ініціативи Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Слід зазначити, що під час турніру вдалось зібрати понад 400 тисяч гривень, за які в межах проєкту «Пташки Перемоги» було закуплено та передано fpv дрони для потреб 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила та 77-ї окремої аеромобільної Наддніпрянської бригади.

Від благодійного проєкту «Пташки перемоги» судді отримали подяки за допомогу воїнам Збройних Сил України дронами, що рятують їх життя та наближають Перемогу, а від 77-ї окремої аеромобільної Наддніпрянської бригади прапор бригади з підписами захисників, декотрі з яких, на жаль, вже повернулися додому на щиті.

Довідково:

  • Зборами суддів Восьмого ААС прийнято рішення щодо щомісячного відрахування частини суддівської винагороди на підтримку Збройних сил України. Станом на 30 вересня 2024 року суддями Восьмого ААС відрахування на Збройні сили України становлять 27,5 млн. грн.
  • Благодійний проєкт «Пташки Перемоги» – всеукраїнський благодійний проєкт, основною метою якого є забезпечення української армії безпілотними літальними апаратами. Загальна кількість безпілотних літальних апаратів відправлених військовим частинам: Національної гвардії України, Збройних сил України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України через благодійний проєкт сягнула – 11 290 штук.

З початку 2024 року суддями Восьмого ААС перераховано 1 150 000 грн на рахунок благодійного проєкту «Пташки Перемоги» для закупівлі fpv-дронів.