flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Восьмий ААС зібрав книжки для Холодногірської бібліотеки у Харкові

16 жовтня 2024, 12:00

Судді та працівники апарату Восьмого апеляційного адміністративного суду долучилися до ініціативи зі збору книжок для Холодногірської бібліотеки міста Харкова в рамках Всеукраїнського дня бібліотек.

Мережа книгарень «Vivat» оголосила збір книг для Холодногірської бібліотеки міста Харкова, з метою оновлення фондів бібліотеки, оскільки такі на 80% складаються з російськомовних видань, що підлягають списанню, а ще багато книг були знищені або сильно пошкоджені через затоплення в червні 2023 року.

За період цієї акції суддями та працівниками апарату суду було зібрано близько сотні книг, які вони або придбали, або принесли з власних бібліотек, серед яких були твори сучасної української та зарубіжної літератури, детективи, пригодницькі романи та фентезі.

2024 рік став особливим для бібліотек, оскільки в умовах повномасштабної війни їхня роль значно зросла, набувши більшої важливості для розбудови громадянської свідомості, а також соціальної підтримки та культурної стійкості Українського народу.

Нагадаємо, що минулого року наш суд долучився до акції, яку організували Український інститут книги, спільно з мережею книгарень «Vivat» зі збору книжок для поранених військових, які були передані в шпиталі Харківщини та Дніпропетровщини, де лікування проходять наші захисники.

Довідково: Холодногірська бібліотека міста Харкова – це харківський культурний осередок де проходять поетичні читання, музичні вечори, презентації книжок, курси української мови, а також літературні вечірки. Наприклад, там виступали українські письменники: Макс Кідрук, Дара Корній і Сергій Жадан. Також, колись у будівлі бібліотеки жили письменники Павло Тичина, Юрій Яновський, Наталя Забіла та інші – до того, як побудували харківський будинок «Слово».