flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відзначення першого року роботи Верховного Суду

17 грудня 2018, 16:11

14 грудня 2018 року у місті Києві проходила конференція «Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини», присвячена першій річниці роботи Верховного Суду. Голову Восьмого ААС Олега Заверуху також було запрошено для участі у цьому заході.

Під час спеціальної доповіді «Ефективний захист прав і свобод людини: перший рік нового Верховного Суду» Валентина Данішевська згадала шлях, який пройшов новий Верховний Суд за цей рік роботи.
Голова ВС повідомила, що у перший місяць роботи Верховний Суд отримав у спадок від 4 судів – вищих та Верховного Суду України – більш як 76 тисяч справ. «Така величезна кількість справ на цей момент є нашим найпершим і найбільшим викликом. Всі зазначені зміни та титанічні зусилля дають результати. За її словами, завдяки судовій реформі рівень довіри до судів має тенденцію до збільшення.

Голова Восьмого ААС Олег Заверуха так висловився про перший рік роботи Верховного Суду: "Процес формування ВС і початок його діяльності збіглися в часі з набранням чинності новими процесуальними кодексами. І судді, зокрема апеляційної інстанції, починаючи застосовувати ці норми, отримали новий процесуальний інструментарій, який спрощує низку процедур. Водночас деякі із цих механізмів реалізуються виключно завдяки Верховному Суду".