flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Восьмому ААС для студентів-юристів

14 травня 2019, 12:52

13 травня 2019 року Восьмий ААС відвідали студенти другого курсу Правничого коледжу Львівського національного університету імені І.Франка. Помічник голови суду Зоряна Поворозник провела ознайомчу екскурсію та розповіла про організацію роботи суду, особливості апеляційного провадження в адміністративних справах та відповіла на запитання.


Майбутні правники мали можливість побачити роботу суду зсередини: ознайомилися з роботою громадської приймальні та служби судової охорони, побували у відділі реєстрації та документального забезпечення–канцелярії суду, поспілкуватися з працівниками апарату суду та суддями. Зокрема, суддя Восьмого ААС Оксана Мікула розповіла студентам як формується адміністративна справа, звернула увагу на особливостях роботи судді та помічника судді під час вивчення матеріалів справи та підготовки процесуальних документів.


Відвідування Восьмого ААС студентами традиційно відбувається з метою підвищення обізнаності про діяльність органів судової влади, професійного орієнтування і виховання молоді у дусі поваги до права, зміцнення правової культури, формування позитивного ставлення до суду, покращення розуміння та довіри до системи правосуддя. Зазначимо, що проведення інформаційно-просвітницьких заходів із залученням молодого покоління юристів здійснюється на реалізацію Комунікаційної стратегії Восьмого ААС і, зокрема, Плану комунікаційних заходів Восьмого апеляційного адміністративного суду на 2019 рік.
Зауважимо, що двері Восьмого ААС завжди відкриті для усіх, у тому числі і для молодих правників. Суд і надалі сприятиме у проведенні подібних заходів, адже ми прагнемо вибудувати стійкий місток довіри і взаємодії із представниками громадянського суспільства.