flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Індекс довіри – основний показник діяльності судової системи

04 жовтня 2019, 19:32

Сьогодні у місті Львові відбувся комунікаційний тренінг для прес-секретарів судів Львівської області на тему «Прес-служба з «нуля», комунікаційна стратегія, використання «доступної» мови».  Комунікаційну команду Восьмого ААС на цьому заході представляла прес-секретар суду Уляна Уніят.

Захід відбувся в рамках реалізації комунікаційного компоненту українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи (Support to judicial reform project, надалі - Проект).

Тренінг проводила Арина Сатовська, директорка ГО «Громада. Лабораторія  Соціальних Проектів», експертка у сфері PR, журналістики та стратегічних комунікацій, у тому числі, у державних органах.

Учасники тренінгу обговорили проблемні питання організації роботи прес-служб судів, зокрема, стратегічні та оперативні функціональні обов’язки, правильний розподіл пріоритетів в умовах браку людських та часових ресурсів, налагодження внутрішніх комунікацій для ефективної взаємодії структурних підрозділів у судах. Крім того, присутні поділились досвідом розробки та реалізації комунікаційних стратегії у судах, включаючи питання оцінки ефективності комунікаційної діяльності судів. Під час виконання практичних завдань прес-секретарі здобули навики написання текстів «простою» і зрозумілою мовою, навчились перефразовувати юридичну термінологію на доступну для людського розуміння. Формат тренінгу включав дискусії, роботи у групах, виконання письмових завдань, виступи з презентацією власних напрацювань, а також надання рекомендацій тренерки.

Усі присутні на тренінгу погодились, що основним стратегічним завданням судової комунікації є підвищення рівня суспільної довіри до судів. Індекс довіри, що є основним показником діяльності судової системи України, включає, зокрема, такі показники як рівень взаємодії судів та людей, авторитет та імідж судової влади у суспільстві, незалежність суддів при здійсненні правосуддя та соціальна відповідальність судової влади перед українським суспільством. Ці критерії здатні показати реальне ставлення громадськості до суддів, і саме над ними варто працювати для покращення сучасного стану справ у цій сфері.

На завершення координатор з питань комунікацій українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Дмитро Шинкарук вручив сертифікати учасникам тренінгу.

Варто зазначити, що цей захід входить до серії комунікаційних тренінгів, які Проект планує проводити для прес-секретарів та суддів-спікерів судів Львівської області. Метою проведення цих тренінгів є налагодження та покращення судових комунікацій з представниками суспільства.

На фото прес-секретар Восьмого ААС Уляна Уніят з Дмитром Шинкаруком та Ариною Сатовською