flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Восьмий ААС розглянув справу щодо оскарження висновку з ОВД при будівництві вітрової електростанції на Закарпатті

03 листопада 2020, 16:37

03 листопада 2020 року колегія суддів Восьмого ААС завершила апеляційний перегляд адміністративної справи №260/771/19 щодо оскарження висновку з оцінки впливу на довкілля при будівництві вітрової електростанції на полонині Боржава, Закарпаття.

З огляду на значний суспільний інтерес, викликаний розглядом цієї справи, інформуємо про те, що апеляційний суд скасував рішення Закарпатського ОАС від 18 березня 2020 року, яким було визнано протиправним і скасовано висновок з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності “Будівництво вітрової електростанції 120 МВт на території Воловецької селищної ради Воловецького району та на території Березняківської, Дусинської, Неліпинської та Тибавської сільських рад (за межами населених пунктів) Свалявського району Закарпатської області.

Таким чином, Восьмий ААС задовольнив апеляційні скарги Тибавської сільської ради Свалявського району Закарпатської області, Воловецької селищної ради Воловецького району Закарпатської області, ТОВ "Атлас Воловець Енерджи", та громадянина Шулевки В. В., а у задоволенні позову Громадської організації Міжнародний інститут людини і глобалістики "Ноосфера"-  відмовлено.

З метою уникнення суб’єктивних оцінок та суджень, а також зважаючи на прагнення суду об’єктивно і відкрито здійснювати комунікацію з громадськістю, наполегливо закликаємо утриматись від коментарів до моменту ознайомлення з повним текстом судового рішення, що буде виготовлене у встановлений статтею 243 КАС України строк.