flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Восьмий ААС не допустив забудову прибережної смуги озера в Снопківському парку

03 листопада 2022, 10:50

01 листопада 2022 року колегія суддів Восьмого ААС завершила апеляційний перегляд адміністративної справи № 380/7091/20, провадження в якій відкрито за апеляційною скаргою на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 30 червня 2022 року.

Восьмий ААС прийшов до обґрунтованого висновку про те, що апеляційну скаргу слід задовольнити, а рішення суду першої інстанції скасувати та прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову, з огляду на таке.

Приймаючи судове рішення, колегія суддів встановила порушення законодавства допущені управлінням архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради при видачі та формуванні будівельних паспортів. Було визнано, що Виконавчий комітет Львівської міської ради, приймаючи свої рішення про скасування цих будівельних паспортів, врахував порушення законодавства при веденні будівництва в частині здійснення будівельних робіт у межах прибережної захисної смуги озера, а саме початку будівництва індивідуальних житлових будинків.

Таким чином, на переконання Восьмого ААС, Виконавчий комітет Львівської міської ради діяв на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Повідомляємо, що повний текст судового рішення буде виготовлений у встановлений статтею 243 КАС України строк та буде доступний для ознайомлення в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Довідково: Снопківський парк є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення з 1984 року. Він розташований у Галицькому районі міста Львова між вулицями Південна, Кримська і Зелена. За історичними джерелами в минулому територія парку була пустирем і на ній розташовувалися занедбані промислові кар’єри цегельних заводів, де у 1960-х роках був закладений парковий масив. Початкова назва парку – «Дружба». У 1990-ті роки він був перейменований у «Снопківський» за назвою місцевості Снопків, у якій розташований.