flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегія суддів Восьмого ААС закрила провадження у справі про знесення самочинного будівництва по вул. Варшавській, 22 у м. Львові

10 липня 2019, 09:40

У провадженні Восьмого апеляційного адміністративного суду (далі – Восьмий ААС) знаходилася адміністративна справа №1340/6225/18 за позовом Інспекції  державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові (далі - позивач) до Громадської організації «Наше ідеальне місто» (далі - відповідач), за участю третьої особи - Львівської міської ради, про знесення самочинно збудованого об’єкта - багатоквартирного житлового будинку, розташованого на вул. Варшавська, 22 у м. Львові.

Відповідно до рішення Львівського окружного адміністративного суду від 29 березня 2019 року, позов задоволено та зобов’язано відповідача за власний рахунок знести самочинно збудований об’єкт. Апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції подали відповідач та громадянин Комарницький Д.Ю.

08 липня 2019 року колегія суддів Восьмого ААС дійшла висновку, що провадження у справі слід закрити з огляду на те, що на дату постановлення рішення судом першої інстанції було зареєстровано право власності на збудований об’єкт та відчужено квартири фізичним особам.

Згідно доводів позовної заяви та наявних у матеріалах справи доказів вбачається, що будівництво багатоквартирного житлового будинку за адресою м. Львів, вул. Варшавська, 22 здійснювалося без жодних дозвільних документів. З огляду на це, колегія суддів вважає, що реєстрація права власності на зазначений вище об’єкт є сумнівною та підлягає оцінці правоохоронними органами на предмет наявності чи відсутності факту вчинення кримінального правопорушення.

З урахуванням цього, апеляційним судом постановлено окрему ухвалу, яку направлено на адресу Генеральної прокуратури України для з’ясування всіх обставин правомірності оформлення права власності.