flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява за наслідками апеляційного перегляду рішення Львівського ОАС від 16 січня 2019 року у справі №1340/4630/18

15 травня 2019, 10:40

14 травня 2019 року колегією суддів Восьмого ААС було здійснено апеляційний перегляд рішення Львівського ОАС від 16 січня 2019 року у справі №1340/4630/18 за позовом ГО «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір-Право народу», громадян Іванова-Малявіна С.В., Лихачова Р.Б. до Львівської обласної ради про визнання протиправним і нечинним рішення від 18 вересня 2018 року №745 «Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області». За наслідками апеляційного розгляду прийнято постанову, якою апеляційну скаргу Львівської обласної ради задоволено частково. Рішення Львівського ОАС від 16 січня 2019 року в частині задоволення позову ГО «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір-Право народу» скасовано та відмовлено в позові. В іншій частині рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Розгляд справи викликав значний суспільний резонанс, що підтверджується присутністю представників ЗМІ та громадськості під час судового засідання. З метою уникнення суб’єктивних оцінок та суджень, а також зважаючи на прагнення суду об’єктивно і відкрито здійснювати комунікацію з громадськістю, вважаємо за необхідне  зазначити, що офіційні правові висновки та коментарі щодо прийнятого у справі рішення будуть оприлюднені на сайті суду після виготовлення повного тексту постанови.

Звертаємо увагу, що Восьмий ААС здійснює судочинство відповідно до Конституції України, Кодексу адміністративного судочинства України та чинного законодавства України, керуючись принципом верховенства права. Усі рішення приймаються судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин справи, які підтверджені належними доказами, які були надані та  досліджені під час судового розгляду.  Громадська думка, позитивна чи негативна, особисті, людські чи професійні якості особи не можуть впливати на прийняття судового рішення.      

Закликаємо сторони та представників ЗМІ не перекручувати фактів та не вводити громадськість в оману про перебіг та результати розгляду справи.