flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 8ААС випускатимуть огляд рішень, скасованих Верховним Судом

30 квітня 2020, 17:35

Восьмий ААС реалізовує абсолютно нову ідею, яка не має аналогів серед судів апеляційної інстанції — «Електронний дайджест скасованих судових рішень».


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі суду, у цьому році 8ААС започатковує випуск щомісячного електронного дайджесту «Огляд судових рішень КАС ВС та ВП ВС, якими скасовано або змінено судові рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду».

На переконання голови Восьмого апеляційного адміністративного суду Олега Заверухи, аналіз причин скасування та зміни судових рішень апеляційного суду, виявлення помилок при застосуванні норм матеріального і процесуального права та конструктивні висновки сприятимуть покращенню якості та ефективності судочинства.

Перший випуск щомісячного електронного дайджесту судових рішень Верховного Суду, якими скасовані (змінені) судові рішення 8ААС, містить короткий зміст судових рішень по справах, що перебували на розгляді ВС, аналіз цих рішень та висновки щодо правових питань, які сформовані за наслідками розгляду справ.

Дайджест структуровано таким чином, що судові рішення згруповані за підставами скасування:

- порушення норм процесуального права;

- порушення норм матеріального права.

Така форма викладу інформації зручна для ознайомлення та спрямована на те, щоб судді та працівники апарату суду могли оперативно проаналізувати основні висновки із судових рішень КАС ВС та ВП ВС. Для більш ґрунтовного вивчення суті висловленої в судовому рішенні правової проблематики необхідно ознайомитися з його повним текстом, розміщеним на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Перший випуск дайджесту «Огляд судових рішень КАС ВС та ВП ВС» можна переглянути за посиланням.

 

 

ДЖЕРЕЛО