flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 8ААС суддів навчали, як спілкуватися з медіа

20 грудня 2019, 12:45
 
Видання: Закон і бізнес
Дата публікації: 
19.12.2019 17:52
 
 

16 грудня для суддів Восьмого ААС було проведено комунікаційний тренінг на тему: «Основи та практика спілкування з медіа, кризові комунікації».

Як повідомили у прес-службі суду, захід відбувся з ініціативи голови 8ААС Олега Заверухи з метою розвитку внутрішньої та зовнішньої комунікації суду в рамках реалізації Комунікаційної стратегії суду, а також для підвищення рівня готовності представників судової гілки влади до комунікації з медіа, передає «ЗіБ».

О.Заверуха наголосив, що в умовах стрімкого розвитку комунікаційного напрямку у діяльності судової гілки влади, а також враховуючи роль і значення ефективної комунікації для становлення відкритого та зрозумілого для людей суду, комунікаційні знання та навики є необхідними для кожного судді.

Під час тренінгу судді дізналися про основні правила спілкування зі ЗМІ, правила вербальної і невербальної комунікації; навчилися формулювати ключові меседжі під час участі у різних форматах медіа-заходів — коментаря, інтерв’ю, брифінгу, прес-конференції тощо; попрактикувалися ефективно доносити інформацію до цільових аудиторій.

Важливо, що судді Восьмого ААС отримали можливість потренуватись у записах коментарів на камеру: під час симуляції телеінтерв’ю учасники тренінгу давали відповіді на незручні/провокативні запитання, роз’яснювали  судові рішення тощо. Після цього усі переглядали відеозаписи, аналізували та обговорювали допущені помилки, а тренерка - директорка ГО «Громада. Лабораторія Соціальних Проектів», експертка із журналістики, стратегічних комунікацій та PR Арина Сатовська — давала поради і рекомендації. Ще однією частиною практичного тренінгу стала підготовка та симуляція прес-конференції.

Зауважимо, що такі тренінги для суддів одного суду проводяться вперше. За словами суддів, протягом багатьох років  їхня діяльність була «закритою» та спрямованою виключно на здійснення правосуддя. А про те, як комунікувати про судову діяльність назовні, ніколи ніхто не вчив. Тому такий тренінг став унікальною нагодою попрактикуватися у цьому напрямку, що безумовно стане корисним усім суддям у їх щоденній діяльності.

 

ДЖЕРЕЛО